Снощи в тази страховита снежна нощ спря тока, водата и бяхме като откъснати от света. Запалихме свещи и разговорът ни постепено се завъртя около това, как са живели навремето нашите баби и дядовцо, как са отглеждали децата си в такива условия. Стигнахме и до момента, в който не са имали "удобството" на памперсите, но може би това си е имало и своите предимства.

www.BezPeleni.info.

http://estestveno.com/index.php?pageid=5&langid=0&itemid=-2&cid=7610

Това е сайта, от който можете да научите повече информация за така наречената ЕСТЕСТВЕНА БЕБЕШКА ХИГИЕНА/ЕБХ/. Темата ми не е антиреклама на бебешките пелени, а е просто позиция, която всеки може да прочете, за да се поинтересува /ако му стиска да се захване с това придизвикателство/. Оказва се , че да отгледаш детето си без памперси е трудно, но не и невъзможно и още повече, че децата много бързо привикват към ходенето на гърне. В същото време, положителните страни на това предизвикателство са комфорта на детето от ранна възраст, спестяването на средства и не на последно място опазването на околната среда. Съжалявам, че малко късно научих за този метод, но съм убедена, че при следващото си дете ще го приложа.

УСПЕХ на всички, които искат да се пробват в това смело, но не и невъзможно начинание. Пожелавам го искрено и на себе си!