АКО СТЕ БЪДЕЩА МАМА, КОЯТО СЕ ЧУДИ ДАЛИ И ЗАЩО ,КАК ДА КЪРМИ ЕТО ВИ НЯКОЛКО ПРИЧИНИ ЗА ТОВА. АКО СТЕ НА ПЪТ ДА СЕ ОТКАЖЕТЕ, ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА И ТОГАВА РЕШЕТЕ. ПРЕДЛАГАМ ВИ ОЩЕ ЕДИН МИГ, В КОЙТО ДА ОСЪЗНАЕТЕ ПОЛЗИТЕ ОТ КЪРМЕНЕТО ПРЕДИ ДА ГО НАПРАВИТЕ.

Кърменето дава значителни краткострочни и дългосрочни ползи за здравето както на бебето, така и на майката, които продължават дълго след самия период на кърмене!

ЗАЩО КЪРМЕНЕТО Е НАЙ-ДОБРОТО ЗА МОЕТО БЕБЕ?

Кърменето е уникално подходящо да задоволи както физическите, така и емоционалните нужди на Вашето бебе. На гърдата бебето Ви ще намери перфектната храна за растящото си тяло, а също и любовта и сигурността, от които се нуждае за здравословното си развитие.

Кърменето осигурява важен източник на имунни фактори. Кърменото бебе получава антитела чрез майчиното мляко. Кърмата съдържа живи клетки, които действат срещу бактериите в бебето.

Кърмените бебета имат по-малко дихателни проблеми. Те дори имат по-малко настинки. По-малко вероянто е да кърмените бебета да развият сериозна болест като бронхит и пневмония.

Кърмените бебета имат по-малко алергии. Сравнено с храненето с изкуствено мляко, изключителното кърмене през първите шест месеца има за резултат по-малка заболеваемост от алергии. По-малко вероятно е кърмените бебета да имот проблеми с екзема и подсичане.

Кърмата предпазва от болести. Кърмените бебета по-рядко страдат от гастроентерит, по-малко повръщат, имат по-малко инфикции на ушите и по-редки посещения на лекарските кабинети от бебетата, хранени с адаптирано мляко.

По-малко вероятно е кърмените бебета да затлъстеят по-късно през живота си.

ЛА ЛЕЧЕ ЛИГА БЪЛГАРИЯ, ЮЛИ 2008 ГОДИНА