Според изследвания ергените живеят кратко, а самотните жени са шампиони по дълголетие в сравнение с омъжените си посестрими.Тази статистика се обяснява лесно - свободните дами лесно могат да се погрижат за себе си, което много от мъжете не могат да направят. Те не хабят нерви да си изяснят онтошенията, не преживяват мъжкото раздразнение, изневерите и капризите. Ако имат чисто физическа нужда от мъж, канят го в дома си, а после го изпращат по живо - по здраво. Свободните жени могат да правят кариера, да изкарват повече пари и да се чувстват уверени.

Завеждайки жената пред олтара, много мъже смятат, че вече работата е свършена и му отпускат края. Може обаче да си позволите да го направите само ако искате след няколко години, вашата принцеса да се превърне в нещо ужасяващо и екзотично. Ако подобна преспектива не ви устройва, се налага да се потрудите.

Известно е , че любовта е ежедневен труд. Мъжете често са съгласни с това, но предпочитат да го прехвърлят на крехките рамене на половинките си. Списанията със съвети, често не остават по-назад. Накъдето и да погледнете, винаги жената е "длъжна" да направи нещо, а и дума няма за партньора и.

Времената, когато дамите не са можели да живеят без мъж до себе си, безвъзвратно са отминали. Стереотипът обаче е останал. Както преди, на момиченцата още от перените им се внушава, че бракът е главната цел в живота им. Въпреки, че в действителност, той е необходим именно на мъжа. само в семейството господата получават стабилност, разбиране, потвърждение на значимостта, секс във всяка минута.

Но за това е нужно да се положат определени усилия и да не се превръщат от страстни влюбени в незаинтересовани домошари. Ако се смятате за истински мъж, именно на вашите рамене лежи отговорността за съхраняването на благополучието на семейството - не материалното, а психологическото. Спазвайте няколко правила, които на пръв поглед може да ви изглеждат сложни, и може да сте сигурен, че и след години съпругата ви ще ви желае и обича, както преди.

1. Не забравяйте да казвате комплименти на жена си, така, както сте го правили преди сватбата. Научете прости думи като "мила", "скъпа", "любима" и и ги повтаряйте всеки ден.

2. Подарявайте й цветя. Това удоволствие няма да ви излезе скъпо - тя ще се радва дори на откъснати от полето китки.

3. Колко и да ви звучи банално, отивайки на работа, целувайте жена си. На всеки от нас му е нужно докосването на близки хора. Този жест не само пази близките отношения в семейството, но според изследвания на учени съхранява здравето на мъжа , увелицава продължителността на живота му и повишава заплатата му.

4. Постарайте се да се сближите с родителите на съпругата си още преди сватбата. Ходете на риба с тъста, хвалете кулинарното майсторство на тъщата.

5. Постарайте се да сближите жена си с вашите родители. Помолете ги, особено майка си, да се отнасят меко към нея.

6. От време на време канете любимата си на романтична среща, водете я на ресторант, театър. Правете й малки, но приятни изненади.

7. Грижете се за външността си. Съпругата ви трябва да ви вижда спретнат. А брадата е романтична само по филмите. В реалния живот трудно ще намерите жена, която иска да целува таралеж.

8. С приготвянето на храната може да се заеме този, който по-рано се връща от работа. Всеки себеуважаващ се мъж може да прави няколко прости блюда.

9. Ако не харесвата как се облича жена ви, намекнете и го. Предложете й да отидете заедно до магазина и да й изберете нещо.

10. Не забравяйте важните дати от съвместния живот - деня на запознанството, датата на сватбата, рождения ден на жена ви, родителите й, децата.

11. Вече сте женен, затова ергенските навици трябва да останат в миналото. Прекарвайте повече време със семейството. Договорете със жена си, че ще решавата всички въпроси по възпитанието на децата заедно.

12. Ако сте на различни мнения, никога не се карайте пред децата.

13. Интересувайте се от успехите и проблемите в работата на партньорката. Ако можете, и ако тя ви помоли за това, дайте й съвет.

14. Не забравяйте да хвалите жена си.

15. Не мълчете. Ако нещо не ви харесва, кажете какво и защо.

16. Ако сте се скарали, не се бойте да направите първата крачка към помирението.

17. Ако не сте прав се извинете

18. За да няма конфликти за пари още преди сватбата се договорете как ще организирате семейния бюджет.

19. И най-важното - постарайте се да бъдете честни един към друг. Дори малките лъжи подриват доверието. А без него щастието в семейството е невъзможно.

Отказ от идеала - Ниската самооценка на жената и помага да се омъжи, твърдят американски учени. Те са определили четири главни фактора, влияещи върху избора на партньор:добър набор от гени, външна привлекателност и ум, финансово положение, желанието да имат деца, родителски качества, вярност. Логично е, че всяка дама търси мъж с най-високите показатели по всички критерии. Но изискванията могат да се променят в зависимост от оценката, която тя дава на своята външна привлекателност. Жените, които имат комплекси за непълноценност на своя вид, по-лесно се отказват от идеала си, казват учените.

в. Марица, автор, Ивайла Иванова