Мили мами, представям ви тази домашна маска за коса, не само защото видях че много от вас пишат за това, как косата им капе и се нуждае от възстановяване, но и защото едната ми професия е свързана точно със фризьорите и с разкрасяването на жените и мъжете. Тази маска я правя вкъщи, затова я нарекох домашна. Помага при косопад, но в същото време, тези които нямат проблем с това могат да я правят веднъж месечно, за да подхранват косата си.

Необходими продукти:

1 с.л. майонеза/използвам майонеза Краси/

1 с.л. кисело мляко

30-35 капки "Деавит"

1 ампула Прогестерон/в аптеките вече не се предлага, но все пак го записвам, може да се замени с ампули за коне от ветиринарна аптека/

1 ампула витамин "С"/ в зависимост от дългжината на косата, ако е по-дълга вземета голяма ампула/

5-6 капки йод

5-6 капки бадемово масло

5-6 капки газ/домакинска

5-6 капки спирт / 70%/

1 жълтък

Продуктите се смесват и се нанасят на леко навлажнена коса, като първо се втрива в корените, а след това се разпределя по дължините и върховете на косата. Можете да я покриете с шапка за баня, но не е задължително. Маската престоява върху главата 4 часа.

За тези, които имат проблеми с косопада се прилага по следната схема

1 месец - всяка седмица по веднъж в един определен ден/например неделя/

2 месец - веднъж на две седмици

3 месец - веднъж в месец.

Може би ще ви се стори доста продължително, но можете да си направите маската и да си вършите друга работа, а след това да я отмиете.

ВАЖНО!В зависимост от дължината не увеличавайте количеството на продуктите прекалено, защото маската ще се разтече и ще ви бъде неприятно.Посочените количества са достатъчни за средно дълга коса, под раменете. Ако някой от продуктите липсва не е фатално, но все пак е желателно да разполагате с всичко, за да получите желания резултат.

УСПЕХ И НА ВСИЧКИ ЖЕЛАЯ КРАСИВИ КОСИ!!!